7 meldingen (geen file) Auto te water op N249 bij 't Zand Gladheid door winterse buien in aantocht Coentunnel dicht door ongeval 7 meldingen (geen file) Glas zorgt voor lange file op A28 Drukte aan zuidkant Utrecht door ongeluk A2

Houtribdijk in beide richtingen geblokkeerd na ongeval

Verkeer tussen Lelystad en Enkhuizen kon woensdagmiddag geen gebruik maken van de Houtribdijk (N302). De dijk was in beide richtingen afgesloten nadat er omstreeks 14:15 uur een ongeval plaatsvond.

Na de aanrijding, tussen een vrachtwagen en een personenauto, kwam de personenauto beneden aan de dijk terecht. Het voertuig is niet te water geraakt. Vanwege de dichte mist rond de dijk hadden verschillende hulpdiensten moeite om de plaats van het ongeval te bereiken. Bovendien duurde het enige tijd voordat de bergingsvoertuigen ter plaatse waren. Daarna moest een zogenaamde ZOAB-Cleaner na het bergen van de betrokken voertuigen het wegdek reinigen. Naar verluid was er namelijk olie op het asfalt terecht gekomen. Dit moest uiteraard eerst opgeruimd worden, voordat de rijbaan vrijgegeven kon worden. Rijkswaterstaat hoopte dat dit rond 18:30 uur het geval zou zijn. Dit bleek echter geen haalbare kaart, aangezien de ZOAB-Cleaner pas om 18:30 uur kon beginnen met schoonmaken.

Rond 19:15 uur kon de weg uiteindelijk worden vrijgegeven. Volgens ooggetuigen was er sprake van zeer dichte mist op de dijk. Dit zou de reden kunnen zijn dat het ongeval heeft kunnen gebeuren. Dit is echter niet bevestigd.

Bron 3 onderste foto's: DNP.NU/Hans Vrenegoor

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID
Foto: (c) VID
Foto: (c) VID
Laatst gewijzigd: 24 november 2011, 13:28
FB

Spitsverwachting

do 29 januari (Ochtend)
zware spits

Weggebruikers moeten rekening houden met plaatselijke gladheid in de vroege ochtend. Het winterse weer is weer helemaal terug. De kans op sneeuwval is aanwezig, daardoor kan de spits veel drukker verlopen dan gebruikelijk.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.

do 29 januari (Avond)
reguliere spits

Vanwege de winterse weersomstandigheden kan de avondspits zwaarder uitpakken. De neerslag die vandaag valt zal vermoedelijk in de vorm van (natte) sneeuw zijn. Vooral landinwaarts is de kans op neerslag groot.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.