12 meldingen (geen file) Sneeuw in Nederland: vooral oosten nog glad Ongeval met tankwagen Vanavond en vannacht opnieuw glad in oosten 12 meldingen (geen file) Langdurig hinder door schade aan voegovergangen A5 Vrachtwagen gekanteld, A28 voorlopig dicht

Veel vertraging op A1 richting Amsterdam

Een ongeval op de A1 zorgde tijdens de ochtendspits van vrijdag voor veel vertraging richting Amsterdam.

Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken waarbij ook gewonden zijn gevallen. De brandweer moest er aan te pas komen om een persoon uit een voertuig te halen door middel van het open knippen van de auto. Tussen Restaurant de Witte Bergen en Hilversum-Noord waren lange tijd twee rijstroken afgesloten, waardoor de filelengte snel opliep. Om 08:45 uur was alleen nog de rechterrijstrook afgesloten. De file was inmiddels opgelopen tot 13 kilometer waarin meer dan een half uur extra reistijd gemeten werd.

Verkeer vanuit oostelijke richting met bestemming Amsterdam werd in verband met de drukte aangeraden om vanaf Barneveld de A30 te kiezen richting Ede en dan over de A12 en de A2 verder te reizen naar Amsterdam. Om even na 09:00 uur konden alle rijstroken van de A1 weer gebruikt worden. De file, toen nog 10 kilometer, kon toen langzaam gaan afnemen.
Laatst gewijzigd: 12 januari 2013, 09:45
LH

Spitsverwachting

ma 2 februari (Ochtend)
zware spits

In de vroege ochtend kan de weggebruiker nog hinder ondervinden door plaatselijke gladheid. Er is kans op een winterse bui, maar dat zal vooralsnog weinig invloed hebben op het verloop van de spits. Wel zal het iets drukker zijn dan gewoonlijk op maandagochtend.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.

ma 2 februari (Avond)
lichte spits

De meeste drukte wordt rond 17:45 uur verwacht. Er kunnen winterse buien vallen. Vooralsnog verwachten we vooraf geen problemen.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.