6 meldingen (geen file) Afsluiting A12 richting Utrecht bij Zoetermeer Drukte door regen en ongelukken Spoedtransport zorgt voor lange file 6 meldingen (geen file) Verkoop motorfietsen gestegen Prinses Irenebrug in N196 een maand dicht

IJtunnel alle weekeinden in maart dicht

Weggebruikers die gebruik maken van de IJtunnel moeten rekening houden met een afsluiting van de tunnel in alle weekenden van de maand maart. De IJtunnel is de belangrijkste verbinding tussen Amsterdam-Noord en Amsterdam-Centrum.

In maart worden de laatste werkzaamheden aan de IJtunnel uitgevoerd in het kader van tunnelveiligheid. Er zal onder andere nieuwe software wordt geïnstalleerd, en het leggen van kabels en voedingen zal worden afgerond.

Vanwege het niet werken van de veiligheidssystemen tijdens deze werkzaamheden is verkeer in de tunnel niet toegestaan. De IJtunnel zal zijn afgesloten van zaterdagochtend 01:30 uur tot maandagochtend 05:00 uur. Nood-en hulpdiensten mogen de IJtunnel tijdens de werkzaamheden als enige gebruiken in geval van calamiteiten. Ook het openbaar vervoer zal dus moeten omrijden.

In de zomer van 2012 is het grootste deel van de werkzaamheden al uitgevoerd, maar zoals voor deze werkzaamheden al was aangekondigd, vinden tot medio 2013 nog de afrondende werkzaamheden plaats. De eerste drie weekenden zullen alle werkzaamheden worden uitgevoerd, de laatste twee weekenden zal alles uitvoerig getest gaan worden.

Houdt u rekening met een omleiding en dus extra reistijd tijdens de afsluitingen.

Foto: (c) AT5
Laatst gewijzigd: 28 februari 2013, 06:49
PO

Spitsverwachting

vr 27 februari (Ochtend)
(vrijwel) geen spits

Aan het begin van de ochtend is het veelal bewolkt, maar later komt geregeld de zon tevoorschijn. Mede door de voorjaarsvakantie verwachten we nog minder verkeer op de weg dan gebruikelijk op vrijdag. Rond Amsterdam kan er op de A10 bij de afrit naar de RAI wel geregeld wat file staan door de Huishoudbeurs en de negenmaanden beurs.

Bij (vrijwel) geen spits wordt tot 75 km verwacht. Enkele files op de zwaarste knelpunten.

vr 27 februari (Avond)
lichte spits

Voor de regio noord en midden is de vakantie bijna voorbij. De avondspits kan daardoor wat drukker verlopen dan gewoonlijk. Extreme drukte verwachten we overigens niet.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.