13 meldingen, waarvan 5 files (30 km) Code geel door onweer N310 afgesloten vanwege natuurbrand Paardentrailer op z'n kant op A28 13 meldingen, waarvan 5 files (30 km) Wilde zwijnen blokkeren rijbaan A1 bij Stroe Ongeval met meerdere voertuigen op A12

IJtunnel alle weekeinden in maart dicht

27 februari 2013, 13:20
Weggebruikers die gebruik maken van de IJtunnel moeten rekening houden met een afsluiting van de tunnel in alle weekenden van de maand maart. De IJtunnel is de belangrijkste verbinding tussen Amsterdam-Noord en Amsterdam-Centrum.

In maart worden de laatste werkzaamheden aan de IJtunnel uitgevoerd in het kader van tunnelveiligheid. Er zal onder andere nieuwe software wordt geïnstalleerd, en het leggen van kabels en voedingen zal worden afgerond.

Vanwege het niet werken van de veiligheidssystemen tijdens deze werkzaamheden is verkeer in de tunnel niet toegestaan. De IJtunnel zal zijn afgesloten van zaterdagochtend 01:30 uur tot maandagochtend 05:00 uur. Nood-en hulpdiensten mogen de IJtunnel tijdens de werkzaamheden als enige gebruiken in geval van calamiteiten. Ook het openbaar vervoer zal dus moeten omrijden.

In de zomer van 2012 is het grootste deel van de werkzaamheden al uitgevoerd, maar zoals voor deze werkzaamheden al was aangekondigd, vinden tot medio 2013 nog de afrondende werkzaamheden plaats. De eerste drie weekenden zullen alle werkzaamheden worden uitgevoerd, de laatste twee weekenden zal alles uitvoerig getest gaan worden.

Houdt u rekening met een omleiding en dus extra reistijd tijdens de afsluitingen.

Foto: (c) AT5
Laatst gewijzigd: 28 februari 2013, 06:49
PO

Spitsverwachting

ma 21 april (Avond)
(vrijwel) geen spits

In verband met tweede paasdag is geen sprake van een avondpits.

Bij (vrijwel) geen spits wordt tot 75 km verwacht. Enkele files op de zwaarste knelpunten.

di 22 april (Ochtend)
reguliere spits

De paasdagen zijn weer achter de rug en dat betekent dat we weer een normale spits verwachten. De meeste drukte verwachten we rond 08:30 uur.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.