1 melding (geen file) Auto te water op N249 bij 't Zand Gladheid door winterse buien in aantocht Coentunnel dicht door ongeval 1 melding (geen file) Glas zorgt voor lange file op A28 Drukte aan zuidkant Utrecht door ongeluk A2

A27 deze week 5 dagen dicht

Rijkswaterstaat sluit deze week de A27 vanuit Breda naar Gorinchem vijf dagen af tussen het knooppunt Hooipolder en Gorinchem. De Merwedebrug is toe aan een onderhoudsbeurt. Vanaf dinsdag 7 mei 22:00 uur tot maandag 13 mei 05:00 uur is de weg afgesloten, er wordt dan ook ernstige hinder verwacht.

Vanaf donderdagavond 21:00 uur gaat ook de rijbaan tussen Gorinchem en het knooppunt Everdingen dicht. Rijkswaterstaat pakt namelijk in één moeite door ook daar het wegdek aan. Daardoor is tijdens het hemelvaartsweekend de rijbaan dicht tussen de knooppunten Hooipolder en Everdingen. Weggebruikers moeten omrijden via Breda/Rotterdam (A16) of Den Bosch (A59/A2), maar daar zullen files niet uitblijven.

Vooral in het weekend, als veel vakantiegangers terugkeren vanuit het zuiden, worden er lange files verwacht. De VID raadt weggebruikers aan de actuele verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden. Files die een extra reistijd van een half uur opleveren zijn zeer waarschijnlijk.

Maandagochtend 13 mei om 05:00 uur zijn alle werkzaamheden afgerond.
Laatst gewijzigd: 13 mei 2013, 06:26
FB

Spitsverwachting

do 29 januari (Ochtend)
zware spits

Weggebruikers moeten rekening houden met plaatselijke gladheid in de vroege ochtend. Het winterse weer is weer helemaal terug. De kans op sneeuwval is aanwezig, daardoor kan de spits veel drukker verlopen dan gebruikelijk.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.

do 29 januari (Avond)
reguliere spits

Vanwege de winterse weersomstandigheden kan de avondspits zwaarder uitpakken. De neerslag die vandaag valt zal vermoedelijk in de vorm van (natte) sneeuw zijn. Vooral landinwaarts is de kans op neerslag groot.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.